CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Турски милиардер налива пари в Дупница

Мустафа Коч ще вдига бензиностанции и магазини

Милиони, вложени в бизнес с петрол и пропан-бутан, обеща Мустафа Коч. Турският милиардер се срещна с кмета на Дупница Първан Дангов. Преди дни най-големият брат от фамилията Коч участва в европейското първенство по радиоуправляеми самолети, чийто домакин за втора поредна година е Дупница. На срещата е бил и търговският директор на "Коч холдинг" Темер Казак. Фамилията Коч е втора по богатство в южната ни съседка. Най-големият брат е обявил, че разглежда възможности за вложения и в леката промишленост, в която фирмите му имат водещи позиции в Азия и Европа.
У нас "Коч" има инвестиции в петролния и газовия бизнес от 2004 г. Тогава съвместно с веригата "Опет" откриха първите си бензиностанции в България. Сега "Опет-Айгаз" има у нас над 200 обекта, а горивата се зареждат от "Нефтохим" - Бургас. Първоначалната инвестиция беше над 100 млн. долара. Търговският директор на холдинга Темер Казак е бил още преди година в Дупница за проучване на възможностите за нови вложения. До две седмици от ръководството на "Коч" ще пристигнат в България на работна среща, като една от целите на посещението на специалистите ще бъде и конкретен разговор за инвестиции в община Дупница.
Преди 3 години "Коч холдинг" участва у нас в приватизацията на БТК, но беше класиран на второ място. Фамилията държеше и веригата супермаркети "Рамстор", които продаде.
(в."Стандарт",СРЯДА,18 Юли 2007)