CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Концерт на етносите ще се състои в Музикалния театър

Концерт на етносите ще се състои в Музикалния театърКонцерт на етносите "Да празнуваме многообразието" в рамките на национален проект "Къща" ще се състои на 12 май 2008 г. от 18.30 часа в Държавния музикален театър "Стефан Македонски", съобщиха от Министерство на културата. Празникът е организиран от Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет, със съдействието на Министерството на културата.

Събрал в едно музиката, танците, песните и духа на етническите общности в България, концертът е символ на толерантността и взаимното разбирателство. Чрез емоционалния език на изкуството организатори и участници изпращат своето искрено послание към зрителите: "Различни, но толерантни и единни в многообразието!".

Концертът ще бъде открит с "Тракийска ръченица" на Държавния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", изнесъл над 5000 спектакъла, популяризирайки българското фолклорно богатство по всички краища на света. Самодейни състави на власите, каракачаните, татарите, евреите, гърците, руснаците и др. ще представят фолклора на своя етнос.

Състави от ДМДТ "Кадрие Лятифова" – Кърджали, Камерен оркестър при Общоарменския благотворителен съюз Парекордзаган и Ромски оркестър "Три звезди" – Кюстендил ще зарадват своите почитатели с най-доброто от своите професионални изпълнения.
Като своеобразен израз на българското гостоприемство и толерантност е поканата за участие в концерта на представители на различни имигрантски общности у нас – афганистанци, африканци, англичани и др.
Кулминация ще бъде изявата на специалната гостенка – певицата Йълдъз Ибрахимова.

Inform,09.05.08