CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Раздават годишните награди "Димитър Пешев" за етническа и верска толерантност в медиите

На 10 декември - Международния ден за защита правата на човека, ще бъдат раздадени годишните журналистически награди "Димитър Пешев" за етническа и верска толерантност в медиите.
За участие в конкурса могат да кандидатстват материали, публикувани в националните всекидневници и седмичници, и предавания, излъчени по БНТ, БТВ, НТВ, БНР и Дарик радио, излъчени или публикувани в периода януари- ноември 2007 г.
Крайният срок за изпращане на материалите е 15 ноември. Те се набират на адреса на фондация "Междуетническа инициатива за човешки права" - 1000 София, ул. "Граф Игнатиев" 9А. Допълнителна информация можете да получите на телефона на фондацията 980 17 16 или чрез електронната поща leifoundation@yahoo.com.
Наградите "Димитър Пешев" се присъждат в следните категории:
- Публикация ( репортаж, разследване, анализ, коментар, очерк) - 2000 лв. и диплом;
- Телевизионно предаване - 2000 лв. и диплом;
- Радиопредаване - 2000 лв. и диплом;
- На конкретна медия за провеждането на цялостна политика на толерантност към етническото и верското разнообразие - 2000 лв. и диплом.
Фондация "Междуетническа инициатива за човешки права" учредява ежегодните журналистически награди за етническа и верска толерантност в медиите през 2003 г. Съучредители са Програма на ООН за развитие, БТА и Факултетът по журналистика и масови комуникации на Софийския университет "Св. Климент Охридски".
Наградите носят името на Димитър Пешев, депутат, помогнал за спасяването на българските евреи през Втората световна война - символ на гражданска доблест при устояването на принципите на междуетническата толерантност и сътрудничество.

в."Новинар",12.11.2007