CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Червените и ДПС се сритаха по кокалчетата

БСП да изпие една студена вода, каза Осман, Станишев и Доган помиряват партиите си

Нина Васильовска

На помирително кафе на четири очи се очаква да се съберат лидерите на управляващото мнозинство Ахмед Доган и Сергей Станишев. Двамата ще се опитат да потушат нарастващата буря между ДПС и БСП след местните избори, научи "Стандарт". Най-вероятно срещата ще се състои след висшите форуми на двете партии. Те ще анализират резултатите от вота.
Червените по места умишлено нагнетяваха в кампанията етническо напрежение, за да получат по-високи резултати, скочиха вчера Рамадан Аталай и Ремзи Осман. Вкарахме повече българи на тези избори, за да се разчупи етническият модел. БСП обаче нагнети обстановката като в началото на 90-те, подчерта Осман.
Поведението на червените не е решение на структурите на БСП по места, а на централното ръководство на "Позитано" 20, подчертаха двамата депутати от ДПС.
"Ако не искате от понеделник да сте рая, гласувайте за мен!" Това говореше кметът на Хасково Георги Иванов в деня на балотажа, даде пример Рамадан Аталай. Изявлението на Иванов се въртяло на кръгъл час по местна кабеларка, и то в самия ден на балотажа. Само заради това от 16 до 19 ч пред урните излязоха 37 000 души, разказа още шефът на комисията по енергетика.
В Хасково в деня на вота пък полицаи нахлули в двата клуба на ДПС и започнали да бият всички наред, включително жените и децата. В полицията са били отведени 20 души, но само един си извадил медицинско, останалите подписали декларация, че нямат претенции към МВР.
Градоначалникът на Търговище Красимир Мирев пък казвал няколко дена преди вота: "Ако искате и в понеделник да чуете камбанен звън, гласувайте за мен!" И двамата се състезаваха срещу етнически българи, обобщиха от ДПС.
Аталай разказа как стояли нещата и в Поморие. Там оттеглихме нашия кандидат Кольо Николов от балотажа и подкрепихме третия Георги Трухчев, за да не се нагнетява обстановката. Но местните социалисти набедиха и Трухчев, че бил турчин. А и двамата са етнически българи, обясни депутатът.
"Поканихме нашите коалиционни партньори на чаша студена вода." Така пък депутатът Ремзи Осман отговори на въпрос каква е равносметката на ЦОБ на ДПС за местните избори. Вместо да ни подкрепят на дадени места, те играха самостоятелно и в крайна сметка взеха по 1-2%, аргументира се той. Заместникът на Доган Росен Владимиров пък оприличи общините на бойно поле, от което след изборите излиза само дим и пушек.

в."Стандарт нюз",8.11.2007