CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Турци хакнаха сайтовете на две наши министерства

Турската организация Ayyildiz Team, която преди време удари сайта на партия Атака, днес хакна сайтовете на две български министерства, съобщи Агенция БГ-ТЮРК, цитирана от БГНЕС.
Министър Нихат Кабил е уведомил органите на ГДБОП, които с компютърни специалисти от министерството започнаха работа по установяване на подробностите върху посегателството, съобщи "Фокус". Около 18.00 часа сайтът на министерството на земеделието се "пооправи" (www.mzgar.government.bg). Остава да зарабои и сайтът на министерството на регионалното развитие (http://www.dnsk.mrrb.government.bg). Той все още е пренасочен към друг адрес, където на английски и турски пише: "Тъй като държавата не реагира на разрушаването на турския паметник-чешма, два ваши министерски сайта са хакнати." В писмено изявление до агенцията БГ-ТЮРК организацията съобщава, че акцията е в знак на протест срещу разрушаването на турския паметник в бургаското село Трънак. Паметникът е издигнат в памет на трима турци, екзекутирани за серия атентати през 1984-86 г., включително и този на гара Буново, при който бомба беше поставена във вагон за майки с деца и загинаха невинни български граждани. Чешмата за Абдула Чакър, Саафет Реджеб и Емин Мехмедали е била вдигната след 10 ноември 1989 г. от брат им, който е бивш лидер на ДПС в Бургас.
Видеоклипът, качен преди дни в YouTube, представя как двама мъже с маски удрят с кирки паметната плоча и после пишат с черен шпрей "Убийци" и "ДПС вън".
В писмо от представител на групата се казва, че лидерът им Eno7 ще продължи да атакува важни сайтове, ако продължат антитурските изявления в страната. В сайта на организацията (http://www.ayyildiz.org/) има послание, който гласи "Ние сме в служба на великия турски народ", цитат от Кемал Ататюрк, който често се използва от военните.
В началото на мeсец март местни политически организации призоваха чешмата-паметник да бъде съборена. Тогава бе проведено и протестно шествие, след което беше внесена декларация до областния управител, президента и Народното събрание, припомня Burgasinfo.com.

dnes>dir>bg/News>dir>bg,01.09.2007