CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Турски хакери разбиха сайта на Министерство на земеделието



Турската онлайн организация „Ayyildiz Team" е разбила сайтовете на българското Министерство на земеделието, както и този на Дирекцията за национален строителен надзор.

Страниците им се пренасочват към друг интернет адрес, на който на английски и турски пише „Тъй като държавата не реагира на разрушаването на турския паметник-чешма, засега два ваши министерски сайта са хакнати".

Разбиването на сайта е в знак на протест срещу разрушаването на турския паметник в бургаското село Трънак.

Видеото с поругаването на паметника е качено в хакнатия сайт.
На сайта има следния надпис - „Това е протест срещу „Атака" и Волен Сидеров".

Същата турска онлайн организация преди време хакна и сайтовете на партия „Атака" и на вестника на партията.

Потърсен за коментар, лидърат на Атака Волен Сидеров заяви - ако това е същата организация, която преди известно време разби сайта на „Атака", не смятам, че ще има сериозни последствия за виновниците.

Тогава българските служби си затвориха очите и не направиха нищо, така че, ако сега случаят е идентичен, не смятам, че ще има последствия, добави Сидеров.

Когато беше разбит нашия сайт, българските служби не направиха необходимото за залавянето и осъждането на виновника, така, че сега можем да очакваме същото, категоричен бе Сидеров.

Напълно е възможно атаката да е извършената от вътрешен човек, каза още лидерът на „Атака".
Това министерство е управлявано от турци, там се говори на турски, турците се чувстват като у дома си, така че е много вероятно човек от министерството да е замесен, добави Сидеров.

На сайта на турската организация има подробно описание на хкването, както и историята на други хаквания.

Ayyildiz Team наричат себе си "Първата и единствена кибер армия на Турция", като хората от тази група заявяват, че не са свързани с други организации, най-вече политически.
Тяхната цел е да защитават виртуалното пространство на Турция.

news>bg,01.09.2007