CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Фахрадин Фахрадинов

Явор от “Забранена любов” е раздвоен между футбола и сцената

Наричат го “готиния тип” в семейната драма “Забранена любов” и с право. Къдрокосият чаровник, който всяка вечер гледаме по Нова телевизия, се очертава като новият секс символ на българското кино и театър. Името му е Фахрадин Фахрадинов-студент ІІІ курс по актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Той е гордостта на доц. Веселин Ранков, който е негов преподавател. В театралната академия всички говорят за пленителната му усмивка, а сърцата на младите зрителки се разтуптяват при появата му в кадър.

Истинско чудо е, че днес Фахрадин не е известен футболист, а е актьор, защото спортът е първата му голяма страст. Покойният му баща Хасан Седлоев е бил футболист в “Академик” София, а синът прекарва няколко години на зеления терен в местния отбор на Търговище - “Светкавица”. Преди това обаче тренира бокс в Сливен. Интересът му към актьорската професия датира още времето на сериала “Робинята Изаура”. Силно впечатлен от бразилската сапунка той седял пред телевизора и водил диалози с героите, представяйки си, че е един от тях.

И ето, че двайсет години по-късно мечтата му се сбъдва със сериала “Забранена любов”. В него Фахрадин попада след кастинг и му дават ролята на Явор –принципен, чаровен и искрен, какъвто студентът е и в живота. Признава, че не познава “забранената любов” и подобно на героя си все още търси голямата, но ако тя дойде със сигурност ще я познае. Като всеки талантлив млад артист той има и още една мечта – да пробие в Холивуд. Въпрос на време е да разберем, дали бг сериалът ще го катапултира към меката на киното.

Inform,четвъртък, 16 октомври 2008

*

Фахрадин не съжалява как не е станал футболист, който да натрупа космическо състояние, защото “по-добре се чувствам на сцена, отколкото на терена”. Той е от онези млади, вдъхновени актьори, които вярват, че хубавото предстои и е възможно да се пробие в световното кино. “Някога границите са били по-трудно преодолявани, а сега има обмен и на студенти, имаме артисти, които снимат в Америка, изобщо става все по-лесно”, смята Фахрадин. Харесва по-странни, по-лоши персонажи, по-ниски като душевност, защото иска да ги изследва. И разказва поучителна история за сър Лорънс Оливие: “Отива той при Ал Пачино, на някаква постановка били заедно. И героят на Пачино трябвало да е задъхан, затова взел да прави лицеви опори. И понеже сцената не е като живота, тя не е неореализъм, тя е нещо одухотворено. Оливие го погледнал и казал: “Защо правиш това?”, Пачино казал: “Да изглеждам истински”. И Оливие отвърнал: “Нали си актьор, трябва да го изиграеш!”

Фахрадин е целунат от съдбата да разполага с най-сигурното оръжие. Ако могат да го засекат, детекторите и скенерите ще пропищят фалцетово, но то не е регистрирано и минава като “Стелт” през тях. Усмивката на младия актьор, който ще гледаме от утре в “Забранена любов” по Нова тв, направо разстрелва въздуха, но с фойерверки. И за нея веднага се лепва определението “звънка”. Щом се засмя пред журналисти, докато представяха новата лента, Фахрадин даде заявка, че ще е готиният тип в сериала.

Той учи актьорско майсторство в НАТФИЗ при доц. Веселин Ранков и е трети курс. В сериала, който може да го катапултира към блясъка на славата, попаднал с кастинг. Видял обявление в НАТФИЗ, че се търсят актьори, и се пробвал.
Героят му се казва Явор - така го е погълнал, че понякога трудно излиза от роля. “Снимаме по цял ден и малко или много ставаш като него. Явор е събирателен образ на всичко положително в един мъж
Има момчета, които са точни и държат на думата си. Познавам такива хора, не са изчезнали. Ако трябва да сравня моя герой на кого ми прилича, то той е нещо като Джеймс Дийн, Джони Деп или Хийт Леджър. Такъв тип мъж е. Интересен е, харесват го жените. Когато е с едно момиче, е само с него”, казва Фахрадин.
Хубавата новина е, че и Фахрадин е почти същият в живота. “Ако се опиша, ще е идентично с това за Явор. Честолюбив съм като него, но и по-нетърпелив. И двамата държим на справедливостта”, разправя чаровникът с много момчешко излъчване.
Гадже си няма, но знае как би могла да дойде любовта. Истинската, пък дано не “забранена” като в сериала. “Тя е такава, че щом я срещнеш, да ти се струва, че ще паднеш, да ти се завива свят. Като видиш любимия си, всеки път да си на седмото небе, да ти тупка сърчицето, да ти се качва онова нещо в гушата като топка, да те стяга. Но отношенията между двойките днес изглеждат рутинни още от начало, все едно са живели заедно години, а се познават от два месеца. Многото информация около нас май пречи”, разсъждава философски младокът.
Актьорът има интересна кариера на футболист и боксьор
От малък гони топката, а покойният му баща е бивш футболист, Хасан Седлоев, играл е в “Академик” София.
Фахрадин е роден в Котел, но е учил в Сливен, Търговище и Варна. Винаги е тренирал в местния отбор и се справял блестящо на терена. “В Сливен нямах възможност за футбол, но там се захванах с бокса. Половин година след това отидох в Търговище и играх в “Светкавица”, местен отбор от В група”, разправя Фахрадин.
Само че от малък го влечело да бъде артист. Още от 5-годишен заставал пред телевизора и си говорел с героите вътре, искал да иде при тях. Спомня си, че едни от първите му близки срещи с актьорския вид били с “Робинята Изаура”. Сега самият той, като че ли е било предопределено, ще участва в сериал, макар и много по-различен.
Живеел по квартири, самичък, докато учел в големите градове. И изкарвал парички с труд и пот от 14-годишен. Продавал дини, разтоварвал разни вещи, бил и градинар. “Много ми харесваше - даваш живот на тази тревичка. Работил съм на пристанище, по джетове, на яхти”, обяснява той. Носът му е чупен три пъти - два на ринга и веднъж получил кроше от топка на стадиона. Но според него е готино един мъж да има леко несъвършен, характерен нос. Спортът го нахъсал винаги да иска да е пръв.

източник : standartnews.com/http://zabranena.wordpress.com