CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Градят мост за сътрудничество

Тонка ГОГОВА, наш човек в Турция

  • Журналисти от Кърджали посетиха Текирдаг и Истанбул

Вчера делегация от журналисти от Кърджали гостува на побратимената турска община Текирдаг и на голямата община Истанбул. Организатор на визитата е кметът инж. Хасан Азис. Гостите се срещнаха с кмета на Текирдаг Ахмед Айдън и представители на журналистическата колегия там. Целта на посещението е да се даде начало на сътрудничество между медиите от двете побратимени общини. По този начин ще се спомогне за взаимно опознаване и сближаване на жителите им.
На срещата главният редактор на “Нов живот” Иван Бунков предложи в турския град да гостува фотоизложбата “50 години “Нов живот”, която представя със снимки историята на Кърджалийския регион.
В замяна в Кърджали ще бъде показана фотоизложба на журналисти от Тегирдаг, която в момента е в Унгария.
Представителят на домакините Йозкан Дикме раздаде на гостите папки с предложения на свои идеи за съвместни проекти,носочени към взаимното опознаване. Кметът на Текирдаг предложи в Кърджали да бъде поставен знак за приятелството между двете общини. Хасан Азис прие идеята. Той заяви, че в Кърджали ще бъде наречен парк на името на турската община.
Журналистите размениха адреси и телефони.
В Истанбул кърджалийци имаха среща със зам.-генералния секретар на голяма община Истанбул, който ги запозна как се решават проблемите на мегаполиса, сред които комуникациите, незаконното строителство, сметосъбирането.
Журналистите разгледаха сградата на общината в Истанбул.

източник,сб 31 май 2008