CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Рапър на турски е сред първите кандидати за Music Idol

Журито избра първите 22-ма таланти, които ще продължат във втората фаза на кастингите за Music Idol


мюзик айдъл

В продължение на два дни в Русе са прослушани около 150 кандидати

Снимка:
мюзик айдъл


Общо двадесет и двама от всички явили се на прослушването за Music Idol в Русе са успели да впечатлят журито и да си осигурят участие до втория етап от кастингите.

В продължение на два дни Вили Казасян, Люси, Фънки и Есил Дюран са прослушали около 150 кандидати. Тази година в Русе са участвали доста колоритни претенденти, като например фен на футболен клуб „Дунав - Русе", който се явил пред журито с боядисано в цветовете на тима лице.

Уникален рапър пък смаял журито с рапиране на турски език. Изпълнението на 16-годишния Танжу Чолак от Разград накарало Фънки, Люси, Вили и Есил да замлъкнат за минута след края на парчето. Част от членовете на журито заподозряли, че Танжу не използва истински думи, но Есил Дюран разсеяла всички съмнения, като дори превела част от песента.

Най-предпочитаната песен от кандидатите за слава е „Назад, назад моме Калино", която била изпълнявана над 40 пъти. Голяма част от талантите, обаче са предпочели да се явят на прослушването с авторски песни и текстове.

Сред избраните 22-ма таланти, които продължават напред, е и сестрата на финалистката от Music Idol 1 Илияна Ковачева. Елисавета Ковачева впечатлила журито със страхотни гласови умения. Сред одобрените за втората фаза на кастингите са и двама роми, на които миналогодишното жури не даде шанс за участие.

Ангел Георгиев (27г.) се очертава като един от най-колоритните участници. Неговото прослушване предизвикало доста емоции сред някои членове на журито, заради 20-минутен спор на тема „турска музика".

Следващата седмица 140-членният екип ще пристигне във Варна, за да отсее най-добрите певци в морската столица. Кастингът ще стартира на 26 януари, събота, в Гранд Хотел-Казино ‘Интернационал" в КК Златни Пясъци.

lifestyle>ibox>bg,22.01.2008