CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Дадоха под наем “Тримонциум”

Спонсор на “Галатасарай” ще стопанисва и софийския “Принцес”

Костадин Аршинков

Един от символите на Пловдив - хотел "Тримонциум Принцес", е даден под наем на турския мултимилионер Атила Кънай. Бизнесменът наема и столичния "Принцес", като сделката е за 10-годишен период. Новината оповести в Пловдив бившият шеф на ФК "Локомотив" Левент Назифоглу, който е близък по футболна линия с турския хотелиер. Според него контрактът за наема между Кънай и собственика Суди Озкан вече бил подписан.
От медиите чухме за такава сделка, но при нас няма никаква информация и никой не ни е известил какво става, коментираха вчера от хотел "Тримонциум".
Суди Озкан е известен като един от най-големите хазартни босове в родината си. След като купи пловдивския и софийския хотел, той отвори в тях казина, в които играят предимно турци.
Атила Кънай е един от основните спонсори на футболния гранд "Галатасарай". Докато беше собственик на хотелската петзвездна верига "Меджик лайф", той беше сред основните рекламодатели на германския футболен отбор "Борусия" (Дортмунд). По-късно обаче той продаде 23-те си хотела на туристическия гигант "Туи". Чрез сделката с "Принцес" и "Тримонциум" Атила Кънай стъпва и на българския пазар на туристически услуги.

"Standart news",27.11.2007